← Go back to Sincoolka status page

Zpomalení přístupu na cloud a mirroru / Nextcloud and mirror slowdown

March 13, 2021 at 01:09 UTC

Nextcloud

Resolved after 518h 44m of downtime. April 3, 2021 at 15:54 UTC

Update 2021-03-28 – Odstávku jsme úspěšně ukončili, zdá se, že vše běží stabilně a dostatečně rychle.

We have ended the outage. It seems that everything is running smoothly.

Update 2021-03-22 – Trvá to déle, než jsme čekali. Právě probíhá poslední kritická fáze migrace, do středy by měla být hotová. Služby v průběhu migrace již běží a lze je používat, čili v tomto ohledu by neměly nastat výraznější problémy s cloudem.

It’s taking a bit longer than expected. The last critical phase of data migration is underway, should be done until Wednesday. The services are still running and there should be no major issues in using cloud now.

Zpomalení - V průběhu víkendu se Vám může zdát, že se poněkud zpomalil přístup k našemu Nextcloudu a dalším službám. K tomuto dochází v důsledku probíhající migrace dat mezi diskovými prostory. Konečným cílem je výměna diskového řadiče, ke které dojde pravděpodobně v neděli 14. 3., spojená s přechodem na softwarový RAID. Přesun dat zpět pak opět potrvá další dva až tři dny. Během neděle lze očekávat dva cca hodinové výpadky provozu v důsledku rekonfigurace.

Slowdown - During this weekend, our Nextcloud and mirrors may be suffering from worse performance. We are migrating data in preparation of a move from HW RAID to SW RAID. The necessary hardware change will be performed probably on Sunday and you may expect two outages, each approx. 1 hour. The exact time is unclear due to the fact that we do not know when the transfer is going to end. Then, the data will be transferred back, which will take another 2 to 3 days.